Opskrift på de allerbedste hveder

Imorgen er det Store Bededag og det betyder som bekendt, at man spiser hveder her til aften. I min familie har vi altid spist hveder på denne dag, og jeg har den bedste opskrift på lækre varme hveder til jer her.

DSC_2957

Til ca. 20 stk hveder skal du bruge følgende:

  • 120 gr. smør
  • 100 gr. honning
  • 3 tsk. stødt kardemomme
  • 5 dl. sødmælk
  • 40 gr. gær
  • 4 æggeblommer
  • ca. 800gr. hvedemel
  • 1 tsk fint salt

Sådan gør du: Smelt smør, honning, kardemomme og sødmælk sammen i en gryde over lav varme. Lad herefter mælkeblandingen køle af indtil den er lun (og max 40 grader).DSC_2939

Rør gæren ud i den lune mælkeblanding og tilsæt dernæst æggeblommerne og dernæst halvdelen af melen. Rør godt sammen, gerne i røremaskine. Tilsæt resten af melen samt salten lidt efter lidt mens du rører, indtil dejen bliver jævn og blød uden at klistre.DSC_2942

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 60 min.

DSC_2946DSC_2948

Form dejen til ca. 20 boller og fordel dem på en brædepande med ca. 2 cm. afstand. Lad dem efterhæve tildækket i yderligere 30 min.

DSC_2951DSC_2953

Bag hvederne ved 200 grader i ca. 20 min til de er gyldne. Pensl dem evt. med lidt mælk.

Inden servering kan du skære hvederne over og riste dem i ovnen et par minutter. God appetit!:)