Opskrift på Daim med mørk chokolade

IMG_1987Så er der opskrift på hjemmelavet daim, og den smager fuldstændig som den fra butikken. Til en portion skal du bruge:

  • 100 gr. smør
  • 250 gram rørsukker
  • 50 gr. lys sirup
  • 1 tsk. salt
  • 75 gr. mandler uden skind
  • 200 gr. mørk chokolade (eller mælkechokolade

 

Kom smør, sukker, sirup og salt i en gryde. Varm det op ved svag varme og rør sammen når det hele er smeltet. Kog massen til den er gyldenbrun.DSC_3998

Blend mandlerne så du får små fine stykker mandler. DSC_4000

Vend dem så i karamelmassen og lad det koge sammen ved svag varme et par minutter. DSC_4003

Fordel karamellen på bagepapir, karamellen skal ca. være 2-3 mm tyk. Lad den afkøle her indtil den er helt kold og størknet.DSC_4011

Hak/knæk karamellen i små stykker.DSC_4014

Smelt chokoladen over et vandbad og dyp tilsidst dine daimstykker i. Afkøl og server når chokoladen er helt størknet! Velbekomme og god weekend:)DSC_4018 DSC_4033