Opskrift på hjemmelavet chai Latte

DSC_4099 

Her kommer så min opskrift på hjemmelavet chai latte. Jeg ELSKER den selv!!! Og hele huset dufter af jul når den bliver lavet!

DSC_4073

For 1 liter Chai koncentrat skal du bruge:

  • 1 liter Mælk (man kan også bruge mandelmælk)
  • 1 vaniljestang
  • 1-2 spsk agave sirup eller honning
  • 4 stk. kanel stænger
  • 3 stk. stjerneanis
  • ca. 1 tsk. ingefær
  • appelsinskal fra 1/2 øko appelsin
  • 1/2 tsk. nelliker
  • 1 stk. muskatnød
  • 5-6 stk. hel kardemomme
  • 1/2 tsk. sorte peberkorn
  • 1 dl. løst sort the (man kan også bruge chai the for mere krydret smag)

 

DSC_4076

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestangen, vaniljekorn, mælk, agave sirup og krydderier i en gryde. Varm op ved svag varme og lige inden koge punktet tilsætter du den løse the. Lad det hele koge sammen i ca. 5 minutter. Hold hele tiden øje med så mælken ikke pludselig koger over. Sluk så for varmen og lad det stå og køle min. 30 minutter.

 

DSC_4081

Si alle ingredienserne fra og lad det køle helt af inden du hælder din chai koncentrat på flaske. Den kan holde sig i køleskab i 3-4 dage.DSC_4084

Chai blandingen skal blandes 1:1 med mælk. Dvs. til en kop chai skal du bruge 1 dl. chai koncentrat og 1 dl. mælk. Kom begge i en gryde og varm op. Server evt. med lidt flødeskum og kanel på toppen.

Du kan servere din chai latte ekstra fin til dine gæster ved at klippe et hjerte ud i et stykke pap. Læg pappet over glasset og strø så med kanel. Vupti et fint kanel hjerte på toppen af din skønne hjemmelavet chai latte. Du vil med garanti blive populær med denne 🙂DSC_4095 DSC_4104