DIY Dåbskage -tips og tricks

DSC_5144Til vores datters dåb lavede jeg selv dåbskagen. Det var mit første forsøg og ligesom med så meget andet, så er det en god idé at øve sig et par gange først, inden man stiller op til præmieren. Det fik jeg konstateret endnu engang, specielt fordi marcipanlåget på kagen drillede mig helt vildt!

I min forestilling i hovedet ville jeg arbejde med to farver den hvide og så en meget dæmpet rosafarve. Som i kan se blev den godt og grundig lyserød, helt derovre i den halvgiftige nuance. ihhh :-/ Nå men for meget farve kan man jo ikke ændre på, udover at man kan gøre den endnu mørkere og det var ikke lige en løsning, så jeg måtte bruge den som den var.

Sidst jeg prøvede at overdække en kage med sådan et”låg” brugte jeg fondant, og mine erfaringer siger mig, at det helt klart er nemmest at bruge fondant fremfor marcipan. Det får et meget mere ensformigt og glat udseende, i hvert fald hvis man er nybegynder. -Det er noget nemmere at arbejde med.

Man kan jo pynte med alverdens ting og sager, jeg valgte at lave en marcipanfigur formet som en bamse og nogle bogstaver til at skrive hendes navn med. Sommerfuglene og specielt skyerne blev lidt en lappeløsning, for de grimmeste folder der var at finde rundt omkring på kagen og det er faktisk et godt tip jeg vil dele, for det redede mit stressede og temmelige irriteret humør lidt. Hehe.. Der er bare ikke noget mere irriterende når noget man har i hovedet, ikke er det samme som kommer ud i virkeligheden vel… 😉

De fleste materialer der er brugt til kagen er fra Panduro Hobby. Marcipanlåget har jeg lavet med den  ekstra hvide marcipan som kan findes Her! Til bogstaverne brugte jeg formene som du kan finde Her! Hjerteudstikkerne som er brugt til at lave hjerter rundt der hvor kagen deles, kan du finde Her! Og sommerfugleudstikkerne finder du Her! Til bamsen brugte jeg noget af det hvide marcipan og farvet det med brun gelefarve som du kan finde Her!

 

IMG_4154