Opskrift på lækre boller med tørrede frugter

IMG_5124Så er jeg endelig klar med opskriften på de virkelig lækre boller, jeg delte et billede af på instagram den anden dag. Jeg har været ramt af noget sygdom, så det er altså årsagen til at der har været lidt stille den sidste tid. Men men, nu er jeg på benene igen og jeg har en masse lækkert til jer i vente:)

 

Men allerførst denne opskrift på de lækreste boller med tørrede frugter.

Til ca. 15 boller skal du bruge:

  • 40 gr. gær
  • 5 dl. lunket vand
  • 5 spsk skyr el. græsk yoghurt
  • 2 spsk honning
  • 3 tsk kanel
  • 3 spsk loppefrøskaller
  • 5 spsk hørfrø
  • 3 dl. havregryn
  • 3 dl. tørret frugt (f.eks. rosiner, abrikoser, dadler, figner)
  • 400 gr. speltmel
  • 200 gr. fuldkornsblanding
  • 1 æg til pensling

 

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt skyr, loppefrøskaller, kanel, honning, hørfrø, havregryn og tørret frugt, som er skåret i mindre stykker. Rør det hele sammen et par minutter. Tilsæt så fuldkornsblandingen og derefter melet lidt efter lidt. Dejen må ikke blive før tør. Ælt dejen godt sammen til den har et let klistret konsistens og lad så hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

Når dejen har hævet, former du dine boller. Dejen skal være en smule klistret så det kan være lidt svært at forme dem, som du ville gøre med en almindelig bolledej.

Læg dine boller på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 1 time.

Når de har hævet skal de bage i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter.

Nyd dem lune med smør eller andet lækkert pålæg. 🙂 -Pas på du ikke bliver afhængig;)

 

IMG_5125

Velbekomme og skøn solskinsdag til jer alle:)