Efterårsstemning / Og derfor er vi fuglenes bedste venner!

diy fuglemad efterårSå har vi taget hul på sidste dag i den hyggeligste efterårsferien. Vi har ikke nået alt hvad vi havde planer om, men vi har hygget, leget i de faldne blade og haft ild i pejsen. Vi er alle i den helt rigtige stemning. Der er altså noget magisk ved efterår!

Det bliver koldere og koldere og vi kan varme os ved pejsen, men det er der dyr udenfor som ikke kan. Det har vi talt lidt om, og vi har derfor forsøgt at gøre livet lidt nemmere og hyggeligere, for de fugle som bliver her i de kolde måneder.

Vi har både lavet hus til dem, eller i hvert fald gjort et i stand;) og så har vi lavet en masse fuglemad, så ingen her på matriklen kommer til at gå sultne i seng.

Vi hygger os altid med diverse kreating, vi taler og alle mulige ting imens og er bagefter meget stolte over det færdige værk. Som det kan ses her var denne gang ingen undtagelse, verdens flotteste fuglehus til små kolde fugle, er nu at finde i vores have. 🙂

 

Fuglehuset og materialerne er fra Panduro Hobby. Vi har malet med hobbylak som godt kan bruges til udendørs brug. De meget smarte malertrøjer, som altid reder os, er også fra Panduro Hobby, de findes i børneafdelingen.diy male fuglehusfuglehus maling pandurofuglenes venenr fuglehusdiy fuglehus maling


Det er meget nemt at lave fuglemad. Til en stor portion skal der blot bruges en halv pose vildtfugleblanding samt 500gr. kokosfedt eller f.eks. svinefedt. Vi smuldrede også et brød og kom i blandingen, vi kunne ikke selv nå at spise det, og så kunne vi jo ligeså godt give det videre til nogen der kan, i stedet for at smide det ud:) -Det var i øvrigt ret sjovt for sådan et par ivrige børnehænder, at få lov at gå amok i et helt brød og rive det fra hinanden. 😉fuglemad ingredienser fuglemad med brød

Når fuglemaden skal laves, starter man med at koge fedtet op. Når alt er smeltet tilsætter man vildtfugleblandingen og eventuelt brød eller andet lækkert som fuglene kan lide. Det hele røres godt sammen, til fedtstoffet har klistret sig godt rundt på hele blandingen. Kom blandingen i diverse bageforme, og hvis man ikke har det, så i engangskopper. Stil tilsidst på køl et par timer og herefter er det færdigt. fuglemad opskrift efterårsferiefuglenes venner opskrift fuglemad fuglenes venner fuglehus efterårsferie efterårsferie med børn efterårsferie fugle fuglemad opskriftfulgemad efterår

Efterårsstemning for alle pengene og en rigtig god idé til hygge med ungerne her i efteråret.

Håber i har nydt ferien og weekenden:)

De allerbedste hilsner