Sunde(re) Bounty! Perfekt til weekendhygge i Januar.

sund-bowntyJeg har aftalt med mig selv at jeg skal skære lidt ned på søde sager, i hvert fald dem der giver dårlig samvittighed. 😉

Jeg spiser sjældent slik, men jeg elsker kager og desserter. Jeg elsker også at lave dem, og i denne omgang blev det til en lidt med samvittighedsfuld sag, som ikke indeholder sukker eller andet tilsætning. Det er en efterligning af den gode gamle Bounty chokoladebar, som efterhånden er blevet meget populær i en også sundere udgave.

Der findes mange opskrifter på disse på nettet, men det her er min og den er bestemt godkendt herhjemme!:)

sund-bownty1Du skal bruge:

  • 1 dåse kokosmælk
  • 100 gr. kokosmel
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • En smule havsalt
  • 150 gr mørk chokolade chokolade (jeg bruger 85%)

Sådan gør du:

Stil kokosmælken på køl i minimum en time. Når den er kold deler den fedtet fra mælken, og den er kun den faste og tykke kokosfedt der skal bruges til denne opskrift. Det svarer ca. til halvdelen af dåsens indhold.

Rør kokosfedtet sammen med kokosmel, honning, vaniljepulver og havsalt. Fordel massen i en firkantet form og spred den ud, så den cirka bliver 1,5-2 cm høj. Stil den i fryseren i en times tid, og skær den derefter ud i mindre firkantede stykker. sund-bownty3Vend kokosbidderne i smeltet mørk chokolade, og stil dem evt. på køl igen for at få dem helt faste. Så er der vist kun én ting tilbage! ..Nyd dem med god samvittighed. Velbekomme!♥

sund-bownty2

God weekend herfra.

De bedste hilsner

underskrift