Opskrift på verdens bedste Chokolade Cupcakes

chokolade cupcakes bedste

chokolade cupcakes bedste

Altså man må jo ikke lyve, så derfor skal man også være varsom, når man taler om verdens bedste, men helt ærligt, det kunne de her chokolade cupcakes rent faktisk godt være!

De er sunde, men nok kun mest for sjælen! 😉 Jeg har den her gang toppet disse chokolade cupcakes med en af mine yndlings icings, og tilsidst drysset med tørret hindbær. De er nemme at lave og de smager virkelig himmelsk. Bag dem hellere et minut kortere i stedet for et minut for længe, de må nemlig endelig ikke blive tørre, som cupcakes og muffins nemt kan blive. Så hold øje med dem i den sidste bagetid. ♥ Og så til opskriften (den er inspireret af Leila Lindholm).

chokolade cupcakes opskrift

Til 12 store cupcakes skal du bruge:

  • 180 gr. smør
  • 150 gr. sukker
  • 1/2 dl. lys sirup
  • 150 gr. lys muscovado sukker
  • 170 gr. kakao (uden sukker)
  • 100 gr. mørk chokolade
  • 3 æg
  • 150 gr. hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du:

Pisk smør, sukker og muskovado sukker sammen et par minutter. Pisk så kakao og sirup i og tilsæt herefter æggene et ad gangen. Rør det hele godt sammen til en ensartet og cremet konsistens. Bland hvedemel og bagepulver sammen, og hæld det i chokoladeblandingen lidt efter lidt. Rør godt så der ikke kommer klumper. Hak chokoladen i store stykker og rør den tilsidst i dejen.

Fyld dejen i cupcake forme (kom ikke dej helt op til kanten), og bag så kagerne i midten af ovnen i ca.15 minutter ved ca.200 grader. De må gerne være lidt klistrede. Når de er afkølet laver du icing til toppen.

Icing til 12 cupcakes:

  •  2 pasteuriserede æggehvider
  • 170 gr. sukker
  • 2 spsk. vand
  • 3 spsk glukose sirup
  • 1 tsk citron saft
  • 1 tsk vanilje ekstrakt

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en skål eller tykbundet gryde, der kan tåle varme. Placer skålen i et vandbad og pisk ingredienserne sammen over varmen. Pisk et par minutter indtil sukkeret smelter og der ikke længere kan ses sukkerkorn. Pisk ved høj hastighed indtil sukkermassen er tyknet og blevet dobbelt så stor. Tag skålen af varmen og pisk igen, indtil konsistensen bliver tyk, glat og smidig. Din icing skal blive hængende og samtidig klæbe. Lad den afkøle helt inden den skal bruges.

chokolade cupcakes tea for twochokolade cupcakes

Jeg bliver nødt til at sige det endnu engang. Pas på og vær beredt! -Disse cupcakes kan være stærkt vanedannende.. ♥

Jeg er sikker på at mange vil spørge til mit søde testel, så på forhånd må jeg fortælle at jeg har købt det over nettet for et godt stykke tid siden. Jeg har derfor desværre ikke noget link. ♥

De bedste hilsner