Den bedste gulerodskage, (også) perfekt til påsken! :)

påske gulerodskage3

Sponsoreret af Panduro Hobby.

påske gulerodskage3

Det er snart påske og også snart weekend, så derfor har jeg selvfølgelig også verdens bedste gulerodskage klar til jer!♥

Jeg elsker jo kager, så når der er den mindste anledning til at bage, så går jeg straks i køkkenet. Vi går påskeferie, påskefrokoster og alt muligt andet påskehalløj i møde, og der er det jo godt at være forberedt. Vi har i de sidste to år holdt lidt påskehygge, mest i børnehøjde og det er faktisk en noget så hyggelig højtid.

Jeg har gået og tænkt lidt på, hvilken kage der kunne være mest påskeagtig, og jeg er kommet frem til at det må være en gulerodskage. 🙂 Det er egentlig ret sjælendt at vi bager gulerodskage herhjemme, og det er faktisk en skam. Romeo argumenterede også rigtig flot for, at det jo rent faktisk er en sund kage, når nu der er gulerødder i, så den her kage er bestemt en, vi kommer til at lave noget oftere. -Nå ja, altså selvfølgelig også fordi, at den smager helt fantastisk godt! Med andre ord, her får i altså opskriften på årets påskekage/dessert! ♥

påske gulerodskage2

Til at lave de fine små chokolader som pynter kagen, har jeg brugt de skønneste påskeforme fra Panduro Hobby. Dem finder du lige HER! Det er en god idé at lave chokoladerne først, da de skal ligge på køl i et stykke tid for at størkne.

Jeg har brugt hvid, mørk og mælke chokolade til mine figurer. Jeg har smeltet chokoladen over et vandbad og derefter hældt den forsigtigt i formene. påske gulerodskage påske gulerodskage chokolade

Til en stor kage eller ca. 15 muffins skal du bruge:

  • 1 dl. olie
  • 1 dl mælk
  • 250 gr. brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk kanel
  • ca. 300 gr. hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 3-4 gulerødder
  • 1,5 dl rosiner
  • 4 æg
  • evt. revet gulerod og hakket pistacienødder til pynt

påske gulerodskage cupcakesSådan gør du:

Riv gulerødderne. Pisk æg og brun farin sammen i et par minutter og rør derefter olien og mælken i. Bland vaniljesukker, bagepulver, natron og kanel med hvedemelet og rør det så i dejen. Kom melet i lidt efter lidt. Rør igen dejen sammen i et par minutter, til den er ensartet og blød. Vend tilsidst revet gulerødder og rosiner i dejen.

Bager du muffins skal de bage i ca. 15 minutter ved 180 grader. Bager du en stor kage skal den bage i ca. 30 minutter ved 180 grader.

De muffinsforme jeg har brugt er også fra Panduro Hobby, og dem kan du finde lige Her! Ligeså er min bageform, og den kan du finde lige Her!

påske gulerodskage frosting1

Imens kagerne bager er det tid til at lave frosting. Jeg har lavet en klassisk creame cheese frosting, som smager helt fantastisk til denne kage.

Til cream cheese frosting skal du bruge:

  • 200 gr. neutral flødeost (Jeg bruger altid den økologiske fra Buko)
  • 125 gr. blødt smør
  • 250 gr. flormelis
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk. friskpresset citron saft

Sådan gør du:

Hæld flødeost, blødt smør, flormelis, vaniljepulver og citronsaft i en skål. Pisk det hele sammen i nogle minutter indtil du har fået en ensartet creme som klæber let.

Når kagen(erne) er færdigbagt og helt afkølet, fordeler du frostingen udover kagen. Pynt med revet gulerod og hakket pistacienødder i en cirkel, rundt på toppen af kagen. Og placer så tilsidst de hjemmelavede chokolader.

påske gulerodskage frosting

påske gulerodskage4påske gulerodskage6påske gulerodskage5

Jeg ved det godt, man bliver helt lækkersulten. 😉 Den er SÅ god den kage her. Velbekomme siger jeg bare! ♥

Husk at min rabatkode til Panduro Hobby stadig gælder. Med koden lea20 får du 20% på HELE webshoppen, og det gør du til og med d. 18 marts. 🙂

De allerbedste hilsner