Giv dit fredagsslik videre! Indsamling i samarbejde med Unicef!

unicef fredagsslik

unicef fredagsslikDa jeg blev spurgt om jeg ville være en del af denne kampagne i samarbejde med unicef, som handler om at opfordre danskerne til at droppe fredagsslikket, for i stedet at donere pengene til børn der sulter, var jeg ikke et sekund i tvivl!

Visse ting kan være svære at forstå, bestemt når man som de fleste danskere, er født og opvokset i et land hvor problemstillinger som sult og hungersnød, aldrig har været noget man har skulle forholde sig til. Men andre steder i verden er det en realitet hver eneste dag.

Da jeg var 12-13 år tog min far og jeg på en rejse til Gambia i Afrika. Det var en yderst interessant, men også øjenåbnende, og ikke mindst måbende tur for en meget ung pige, som fra denne tur, satte livet i et helt andet perspektiv. Den tur satte spor i mig for altid. Jeg husker hvordan en flok skolebørn kom op og slås over en kuglepen, som var det deres aller dyrebareste eje. Børn på min egen alder. Jeg så og oplevede mange ting, som jeg måske aldrig havde troet på, hvis ikke jeg havde set det med egne øjne. For det liv vi kender til her i Danmark, er så langt væk fra virkeligheden andre steder i verden. Nogle steder dør børn faktisk af sult! Det er simpelthen ikke muligt at skaffe mad på nogen måde.unicef fredagsslik indsamling unicef fredagsslik doner

På den anden side, herhjemme i vores elskede og trygge Danmark, har man lavet en undersøgelse og regnet ud at en dansk familie i gennemsnit bruger 48 kr på fredagsslik, hver uge! Fredagsslik er noget vi alle kan undvære, og mange vil ligefrem have godt af det, så derfor går denne kampagne ud på at man imorgen, fredag d. 1 juni, skal donere de 48 kr til fordel for at rede liv og give sultende børn mad nok til overlevelse. For 48 kroner kan vi give en dags livreddende behandling til 5 børn der sulter.

Mit favoritslik er mørk chokolade! Noget som jeg elsker og som føles godt for min sjæl. (Det er derfor jeg altid liiige kan klemme et ekstra stykke ned;)). Men det vil gøre meget andet end kun godt for min sjæl, at donere min elskede chokolade, eller i hvert fald de penge jeg ville have brugt på det. Så imorgen dropper vi fredagsslikket herhjemme og sender i stedet pengene videre til børn, som har livsnødvendigt brug for dem.

Jeg vil opfordre alle andre til at gøre det samme. Man donerer ved at sende en sms med beskeden SLIK til 1900. Det koster 48 kr. 

Jeg håber på en god og indbringende indsamling. ♥

God weekende til jer alle.

De bedste hilsner